förlora oskulden

Tittar på Gossip Girl och himlar ögonen ur mig. Och jag blir åter igen påmind den där lilla negativa biten med att kunna saker och ha ett par genusglasögon ständigt redo... 
 
I detta avsnitt är det lilla lilla blonda, snälla, blyga Jenny som ska förlora oskulden. Det är dags och hon är redo att ge den finaste av gåvor till någon hon verkligen är kär i, Pojkvännen. 
- den kloka blonda Serena försöker hjälpa Jenny i sitt tänkande och att hon bara ska göra det med någon hon verkligen verkligen älskar. Och inte ge bort den till vem som helst. Första gången ska det minsann vara speciellt och med någon som älskar henne.
 
 
Kvällen går mot sitt slut, och precis innan han ska penetrera lilla oskuldsfulla Jenny ber hon honom backa, hon vill prata och förklarar att hon är oskuld, och det hade han redan fattat och för han är det ingen stor grej. Men för HENNE är det en stor grej och hon blir ledsen och vill inte längre ligga. Han blir SUR, tar på sig skjortan och säger i dörröppningen "jag visste att du bara var ett barn". 
 
RIDÅ.
 
1) älskar det faktum att blonda Serena ses som den lössläppta medan mörkhåriga Blair är en fin flicka som håller på sig. Och att blonda Serena ska hjälpa Blonda Jenny att tänka rätt. 
- det handlar alltså inte om blondinskämt, utan det finns högvis med forskning kring just en kvinnas hårfärg och sättet hon beter sig på. I Sverige har denna forskning även riktat in sig på etnicitet + hårfärg. Blonda svenskar = slampor, brunhåriga icke etniskt svenska = håller på sig. 
 
2) "ge den till någon du älskar" - oskulden är alltså en gåva som du bara har en chans att ge bort, och app app app, det måste finnas starka kärleksband mellan dig och den du ger den till. Det finns ingen återvändo när den väl är borta. 
 
3) vems är skulden när den väl är borta? och varför ska ens det finnas någon skuld? Är det den som fått oskulden som blir skyldig eller är den som gett bort sin egen oskuld som blir kvar med skuld? OM det är något som inte ska förknippas med sex så är det just skuld.
 
4) Jenny måste lova Serena att hon verkligen är kär, kärleken måste finnas med i bilden för att första gången måste vara speciell. Det går inte annars. Kärlek måste vara anledningen till att folk vill ligga. 
 
5) För han är det såklart ingen stor grej för han har minsann tagit flera oskulder innan Jenny. Så han fattar inte grejen. 
 
6) Hon blir sen lämnad med all skuld och skam för att hon inte var tillräckligt redo att ligga när han ville det. Hon drog sig ur när hon kände ett stopp och är den som blir övergiven. 
 
 
 
Jag vet inte vad skaparna till detta avsnitt vill få fram? Propsa på att tjejen inte ska dra sig ur när han är kåt för då blir hon lämnad ensam? Eller att det var bra att Jenny sa ifrån nu, för då kan nästa gång verkligen bli bra - för då kommer hon ju ligga med någon som VERKLIGEN älskar henne för den hon är. Eller tycker dom att dom gör allt rätt med de få meningar som Nate pressar ur sig gällande hur han minsann var både kär och älskade Serena när han förlorade oskulden till henne? 
- visserligen så bygger hela serien på tvåhetsnormen, men det blir som allra tydligast när dem pratar om just sex och kärlek. Och det är så motsägelsefullt, för efter att ha sett en halv säsong har alla karaktärer bytt liggpartner ett antal gånger med varandra, men ack bedyrar att "denna gång är det ju faktiskt på riktigt"...