sexualupplysare och bokälskare

att känna sin kropp, del 1 av xxx

Publicerad 2013-04-16 21:50:00 i Sex osv.,

Jag har vänner som går upp flera kilo när det är dags, andra känner sig vätsekfyllda, får ont i brösten, spänningar över mage och byst, känner sig svullnad i kroppen. Allmänt tung och jobbig. Andra får inte igen jeansknappen eller skjortan över bröstet. Ytterligare några blir kåta, andra kan bara tänka på choklad, och en del vill bara sova bort dagarna. Andra vill inte ens tänka på sex, känner sig äckliga, ofräscha, vidriga och tror att heeela världen kan känna deras lukt. Som hatar hundar en hel vecka i månaden och som vill dumpa partnern och leva ensam med sin kropp. En del faller ner i svart mörker och vill dö - antingen av smärta eller av att livet ter sig tämligen värdelöst. 
 
Sen har vi kategorin där jag infaller - som inte märker något alls. Som bara passerar dagarna utan att känna av några förändringar.
- Kan det vara p-pillrena som drar ner på alla effekter? Eller är det jag som inte har någon koll på läget alls när det gäller min egen kropp? 
 
För jag träffar ingen tillräckligt regelbundet för att de ska gå att se skillnad på kroppen från gång till gång. Och då jag inte direkt ägnar tid åt mitt eget utseende eller framför några speglar - bidrar nog allt detta till att jag inte har koll. 
Eller så kanske jag bara har en kropp som inte direkt reagerar på hormonnivåer och vätskeskillnader som följer menscykeln? Någon som känner igen sig i detta? För visst måste vi vara fler som bara kör på utan att märka skillnad i kroppen? 
 
För visst har jag haft partners som "visst vetat om när det var dags" och "duktiga pojkar" i min närhet som minsann köper hem en redig chokladkaka när de tror att mensen är på g och ser till att vara sina allra mest snällaste jag. Men inget sånt existerar ju regelbundet i min vardag längre. Skulle ha varit mer uppmärksam när jag hade chansen...
 
Skämt åsido, någon som känner igen sig i noll-symptomen? 

Kommentarer

Postat av: Nadira

Publicerad 2013-04-17 14:02:48

Jag kan ju kort och gott säga att de där noll-symptomen inte finns i min värld. Jag är precis allt det där du beskrev innan noll-symptomen :P Men till den listan måste jag lägga till yrsel, allmänt dålig hy och ökade hungerkänslor :P

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela