sexualupplysare och bokälskare

bletchley circle

Publicerad 2013-04-01 08:34:07 i feminism, genus osv.,

Jag hade en utopi om att avsluta två kurser den här helgen. Har hitills skrivit en tenta, 2/3 av en uppgift och har således två uppgifter kvar. + förberedelser inför kommande veckans plugg. Och en middag med Moa ikväll. 
 
Så istället levererar jag dagens bästa tips: Bletchley Circle visas på SVT idag i ett svep. Bänka er 13.20-15.45 och se den bästa deckarserien någonsin. 
- serien handlar om fyra kvinnor som under andra världskriget var ledande inom spionage och knäckte tyskarnas koder. Nu när kriget är över har de återgått till hemmets lugna vrå... En jobbar på fik, en är på ett bibliotek och de andra två är bara hemmafruar och "får/ska" inte jobba. 
 
Tills mystiska mord börjar ske... Och dessa kvinnor kan se mönster som (de manliga) poliserna inte kan se. Så de bestämmer sig för att stoppa mördaren vars offer är unga kvinnor. De är intelligenta, fighters och trötta på att vara hunsade av sina män/arbetsgivare och vill visa vad de går för. Se! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela