sexualupplysare och bokälskare

discokuken

Publicerad 2013-04-14 16:30:00 i feminism, genus osv.,

- Hör ni, nu måste vi dra! Vi får inte komma försent så att vi missar discokuken!
 
Jag som överlag har väldigt bra fantasi hade inte kunnat föreställa mig vad som är den kända discokuken. För att försöka förklara: en person med skidglasögon, avklippt svart rånarluva som täcker munnen och käken, svart linne, svarta shorts som går ner över knäna, skinkorna är bara med ett svart kryss i tejp på vardera skinka, könet är bart och kuken är helt täckt med silvrigt glitter. Glittret går ut en bit på låren och en bit över könet. 
- till någon form av peppig musik dansar individen medan publiken ljublar, busvisslar, fotar och filmar. Det blir så omtyckt att hen gör detta två gånger. 
 
 
Jag trodde att jag hade sett det mesta, men det där var något helt nytt för mig. Och genast började diskussionen om det hade varit en kvinna som dansat avklädd på samma vis. En anonym kropp med ett blottat kön. Min åsikt var att oavsett om en kvinnokropp är avklädd i "konst", queert sammanhang, politiskt osv - så blir hen alltid objektifierad. Kvinnokroppen är aldrig bara en kropp, utan går alltid att sexualisera, objektifiera och ha åsikter om. 
 
 
Fast vad än en tycker, ibland är det ju så skönt att bara gå utanför boxarna med aktiva åsikter, som alltid är redo att käfta, slåss för genus, feminism och rättvisa. Ibland är det så behövligt och nyttigt att bara kunna se en avklädd kropp och inte analysera, dissekera eller vilja förändra världen. Utan bara ta en paus från kampen. 

Kommentarer

Postat av: Discokuken

Publicerad 2013-05-02 11:12:13

Kul att du gillade showen. Härligt inlägg!
https://www.facebook.com/discokuken

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela