sexualupplysare och bokälskare

en liten bit av heteronormen

Publicerad 2013-04-23 10:08:54 i Sex osv., feminism, genus osv.,

 
Detta är någon slags bostadsannons som ska locka folk till att vilja bo i Farsta. Nära city och nära till natur. Alla vinner på det. 
 
Det är även ett typiskt och tydligt exempel på hur heteronormen fungerar, infiltrerar och normaliserar vissa typer av relationer. Paret på bilden är unga, vita, heterosexuella, lyckliga och välmående. - exakt det som normen premierar och inkluderar. De är även vackra, smala, ler med vita tänder och ser sådär avslappnat fixade ut. Perfekt lockbete och ännu ett sätt att printa in i vilken typ av relation som är mest accepterad i samhället. 
 
Hade de brutit mot normen hade det räckt med exempelvis: att en satt i rullstol, en hade slöja, en var överviktig, en var icke-vit, att den ena var påtaligt äldre än den andra, att de var ett samkönat par osv osv. Men denna bild lyckades ringa in exakt allt inom heteronormen. Det enda som saknades var en flaska vitt och lite räkor inför lördagskvällen.
 
Den romantiska gesten att hen matar henom med äppelbitar, alltså sker detta på riktigt?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela