icke-heterosexuell författare?

 
Jag och Naddi minglade först in på en magisk konsert med bandet Hågesta, därefter var det dags för "Det snuskiga samtalet" som Hallongrottans vänner anordnat. Det var Sara Lövestam och Kristofer Folkhammar som blev intervjuad om snusk, litteratur, erotik, sex, böghet och lesbiskhet. Lövestam skriver om lesbiskt sex och Folkhammar skriver om bögbegär. 
 
Och de pratade om att Folkhammar kallas för en "universell författare" men gärna vill ses som en bögförfattare då det är det han skriver om. Medan Lövestam ses som en lesbisk författare men gärna vill ses som en universell författare. -  Men oavsett vad de kallas eller vill benämnas som, blir deras egna sexuella läggning en del av deras författarskap. Oavsett hur mycket eller lite sex de beskriver, blandas deras egna sexuella preferenser in i leken. 
 
Är det intressant? Att så fort en författare inte är heterosexuell eller skriver om sexuellt begär eller omslutande sexscener, ska det hamna på ett personligt plan. På samma sätt som Sveland fick tusen frågor om hur mycket av henne själv som var karaktären i Bitterfittan, ska dessa två författares egna sexuella val blandas in deras författarskap. Det är sånt som aldrig sker med heterosexuella författare. 
0 kommentarer