könsneutrala löner

I lördags kväll när vi klev på en buss reagerade hen som körde på min brosch: 15.52. 
 
X - Vad står det där för?
C - Den här? Åh det är från detta klockslag som vi kvinnor jobbar gratis, sörru. 
X - Jasså minsann? Säger du det?
C - Yes. Ponera att du jobbar 9-17. När klockan slagit 15.52 slutar kvinnor få betalt, medan männen fortsätter dra in pengar. Ja om en ska se till löneskillnaderna förstår du. Så minsann går det till i samhället. 
X - Inte här hos oss!
C - Va fan. Är det sant?
X - Jahadu, här på Busslink har vi samma lön oavsett kön. 
C - HAR NI KÖNSNEUTRALA LÖNER?!! 
X - Ja så kan man väl kalla det?
C - Äh fan vad fint. Ska vi köra en fistbump på det?
X - Eeeh, ok. 
C - När vi ändå håller på, kan jag inte få en stämpel också?
X - Vill du ha en stämpel också? Vadå, på handleden?
C - Ja för fan, nu firar vi! 
 
 
Någon som vet om detta stämmer? Har Busslink könsneutrala löner? Det låter ju för bra för att vara sant. Ernst sa även att tub-förare även har det? Magiska yrken. 
2 kommentarer
Estevez

"När klockan slagit 15.52 slutar kvinnor få betalt"
Jag har förgäves sökt de källor man stödjer sig på för att komma fram till detta påstående. Kan du hjälpa mig? Landstingsförbundets senaste rapport i frågan visar att kvinnors medellön faktiskt är 99% av männens. Arbetsgivarverket har kommit fram till liknande siffror. De anger den oförklarade löneskillnaden mellan män och kvinnor till 1,3% procentenheter. Diskrimineringsombudsmannen (JämO som det hette förut) gjorde även de en granskning av över 70.0000(!) arbetstagare och kom fram till att 0.7% av de som deltog var offer för lönediskriminering (majoriteten var dock kvinnor). Skillnaden mellan dessa siffror och "kvinnor jobbar gratis efter 15.52" är minst sagt markant. Ser fram emot svar/kommentar.

Källor: http://certatio.files.wordpress.com/2012/02/landstingsfc3b6rbundet-lc3b6nar-det-sig-lc3b6neutveckling-i-landsting-1994-2002.pdf

http://certatio.files.wordpress.com/2012/02/arbetsgivarverket-utvecklingen-av-lc3b6neskillnader-mellan-kvinnor-och-mc3a4n-2000-2007.pdf

Källa till JämO:s studie kan jag leta upp nästa gång jag är på biblioteket.



Estevez

Ska jag tolka tystnaden som att du inte är beredd att försvara ditt påstående?