kvinna som get?

Thatcher har begravts och detta kostade 10 miljoner pund. Snabbt översatt är det 100 miljoner kroner. Spontant kom jag på en liten lista över folk jag inte vill att skattebetalarna ska betala för när de dör... Men det är inte relevant. 
 
 
Det relevanta i detta är dels att hela Storbrittanien var i sorg och köade för att se när kistan åkte förbi. Och alla demonstranter som var där för att visa sitt missnöje. Över att Thatcher hyllades, och att skattebetalarna fick betala notan. 
 
I klippet började två personer vars sociala kön är kvinnor bråka. 
 
X 1 - Begravningen har kostat oss 10 miljoner pund.
X 2 - Men Thatcher drog in 75 miljoner pund, så det är kvitt!
X 1 - Det är inte relevant, jag vill inte vara med och betala. 
X 2 - Du som kvinna borde vara nöjd! Thatcher var en förebild för alla kvinnor!
X 1 - Thatcher hade blivit vald även om hon var en get!!
 
 
Slutrepliken kan vara den bästa jag sett på länge? Och det är så förbannat märkligt att folk vill försvara en person med att säga att bara för att personen har ett visst kön, ska alla med det könet vara stolta. Går att jämföra med etnicitet, sexuell läggning, religion osv. 
 
På samma sätt som vissa ska bli hyllade för att de har ett visst kön, en viss sexuell läggning, en religion, en etnicitet, osv - så ska de i samma veva bli förebild, talesperson och gärna alibi för ALLA andra med samma kön, sexuella läggning, religion, etnicitet osv. 
- vilket även innebär att alla som inte beter sig "rätt" inom just denna kategori eller håller sig till den gruppens normer ska hen inte inkluderas i gruppen. Thatcher är enligt många förebild för miljontals kvinnor just för att hen var en kvinna med politisk makt. Samtidigt som det innebär att en vill negligera allt annat hen också gjorde mot människor som inte är lika värt att hylla.
 
Och det intressanta i detta hade varit om Thatchers sociala kön varit man? Hade hen varit lika hyllad? Setts som en feministisk förebild? Varit ett föredömme för världens kvinnor? osv.