sexualupplysare och bokälskare

thatcher var ingen hjälte.

Publicerad 2013-04-09 21:09:58 i feminism, genus osv., åsikter,

 
Jag har så svårt för alla liberala, vilsna människor som vill hylla Margaret Thatcher som en feministisk hjälte. Visst, jag känner en del som körde barrunda och fick extrapris på hamburgare pga henoms död. Och det kan en ju diskutera. Men varför hyller folk Thatcher som en hjälte? När var hen det? 
 
Hur blir någon en feministik hjälte? För att henoms sociala kön var kvinna? För att hen var gift med en man och då bildade ett heterosexuellt par? För sitt fixade hår och snygga yta? För att hen bar kjol och klackar? Var kommer feminismen ifrån? Jag ser det inte. Och jag är så förbannat trött på att bara för att en kvinna har makt, ska hen bli ett föredöme och en feministisk symbol för alla kvinnor. Tack det är bra, jag behöver inte Thatcher som förebild. 
 
Rubriken är helt tagen från Jonas Gardells fantastiska text från gårdagens expressen.

Kommentarer

Postat av: Martina

Publicerad 2013-04-10 13:10:52

En fråga, sen när är Thatcher en hen? Är absolut för att använda hen, men vi alla vet att hon var kvinna?

Postat av: Caro

Publicerad 2013-04-10 15:08:01

Då jag inte träffade Thatcher personligen, ser jag ingen anledning till varför jag har rätt att köna henom. Och hur "vet alla" det? Läppstiftet? Håret? Kroppsspråket? Kjolarna? Giftermålet med en man?

Dessutom, bara för att person kallar sig/blir omtalad som en kvinna, är det inte detsamma som att personens pronomen är hon.

Postat av: Estevezz

Publicerad 2013-04-12 01:02:43

Du är riktigt pinsam ibland. Du har ingen påverkan över de mekanismer som orsakar kön. Det råder inga som helst tvivel om att könsceller är det som avgör en människas kön. Faktum är att det är sant för så gott alla jordens biologiska organismer. Sperma+ägg orsakar under rätt förutsättningar barn. Ägg är kausalt kopplat till kvinnor och samma sak för män och spermier. Thatcher bar två barn och var därför i vetenskapens och i lagens namn en kvinna.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela