"var ju bara vara trevlig"

 
Hittade detta på en av bibliotekets toaletter ute på SU, och jag som vanligtvis älskar att studera folks åsikter känner igen mig i text nummer två. Det är så mycket som är fel med både text nummer ett och nummer tre. Vem är personen som anser sig ha rätten att objektifiera alla "tjejer" i biblioteket? Tacka för att de lyser hens tillvaro? Bedöma vilka som är vackra och inte? Ska de som inte är tillräckligt vackra enligt henom byta plats eller inte, då de inte lyser upp hens tillvaro. 
- och person nummer tre gör mig nog allra mest förbannad. Att försvara att person nummer ett inte gjort något fel, har rätt att göra det hen gör och tycker, samt som avslutning: att hen bara var trevlig. 
 
 
Det är ungefär på samma nivå som förskolspedagoger och lärare lärt en under hela uppväxten: "men killarna gör bara så för att dom tycker ni är söta!" ---> vilket innebar att killar fick slåss, nypas, dra en i håret, knuffas, vara elaka pga "de egentligen menade väl". 
 
Och detta bekräftar det som samhället lär oss dagligen: kvinnor äger inte sina kroppar, de är till för allmän beskådan och alla (främst män) får ha åsikter, tycka vad de vill och göra vad de tycker är rätt. 
 
Jag tar för givet att alla som hänger på SU passerat 18 år, så varför kan folk inte resonera som vuxna människor ska göra? Sluta objektifiera. Sluta tacka för att folk är vackra. Sluta försvara detta beteende. Ska det vara så jävla svårt?