10e december - mina rädslor

  • att någon jag älskar ska dö ifrån mig. Det har redan hänt och det är så bra på den fronten nu, så nu vill jag att alla jag älskar och håller kär är friska, pigga, glada och lyckliga. Gärna med ett leende på läpparna och rosor på kinden. 
 
 
När en redan varit med om detta, då vet jag inte längre vad en kan vara rädd för. Att en tenta kuggas? Ja men skriv om den då! Att du bråkar med en kompis? Ja men bli sams! Att du bryter ett ben? Gipsa! Farliga djur och mystiska män som gömmer sig i buskarna? Läs på statistiken och förstå vilka som är farligast. osv. 
 
Det finns så mycket i mitt liv som jag inte kan bry mig om, så mycket nonsens som bara inte tas in av mig. För att jag är avtrubbad och för att småsaker inte får ta min tid eller energi. I övrigt har jag inte så mycket kriser eller rädslor. Jag är alldeles för platt i hjärnbalken för att ägna mig åt filosofi och existensiella livfrågor och dylikt. 
 
 
Men för all del, låt oss lista över mina patetiska vardagsrädslor:
 
- att jag ska ha gått till fel lektionssal/läst fel på schemat/missat en lektion eller seminarium
- att just den vagnen jag åker i på ett nöjesfält ska sladda ur och så pang boom dör jag
- att tvätta ansiktet om natten eftersom jag alltid tänker att den lilla japanska pojken från The Grudge ska stå bredvid när jag öppnar ögonen
- skräckfilmer i alla former gör mig löjligt rädd
- att jag ska komma försent/åka vilse eller tappa bort mig själv
- att jag ska baka/laga något och mina vänner blir magsjuka
- att det ska sticka ut en råtta ur sopnedkastet när jag ska slänga sopor
 
0 kommentarer