11e december – Något som får mig att börja gråta

Ibland känns det som att jag har hjärtat på utsidan och bölar för lite vad som helst. Jag har väldigt nära till alla mina känslor. Jag tog ett uppehåll med tårarna i och med att han blev sjuk, och kom igång igen ett år efter hans död. Vilket var ungefär det bästa som kunde hända. Men de vanligaste orsakerna till tårar är dessa:
 
  • för att jag är trött/stressad/arg på skolan/livet/politik
  • för att jag är så lycklig och förbannat kär i E <3
  • för att jag tänker på pappa, fina lilla pappa
  • för att jag tänker på alla andra som dör i cancer eller bara dör och hur orättvis världen är
  • slagsmålsscener i filmer
  • ångest
 
Jag tycker att det är fint hur tårar kan funka vid så många tillfällen och kicka igång av lite vad som helst. Hos mig kommer dom vid både glädje och sorg. Under en magisk orgasm eller för att jag är arg så att jag skakar. Mitt känslocentra i hjärnan kickar igång på allt och startar tårar för det allra mesta.
 
 
Visste ni förresten att tårar är läkande och på ett sätt helande för kroppen? När en gråter så frisläpps massa olika hormoner som gör en lugn och till viss del kan få en att må bra. Det är därför många tycker att det är så skönt att gråta. Och det hänger även ihop med att en ofta bölar så otroligt mycket under puberteten. En har så jäkla mycket känslor och hormoner som pumpar runt i kroppen - och som med hjälp av tårar gör att en får den där varma, trötta, goa känslan i kroppen när en gråtit klart. Och ibland finns det ju inget härligare än att få lätta lite på alla känslor och böla ett tag. Så kan en ju känna även fastän en passerat tonåren sedan några år.
0 kommentarer