julkalender!

Jag som följer julkalendern slaviskt har helt missat att kicka igång en här. Och jag som älskar att skriva efter teman. Så vi kickar igång den nu. Börjar således med lucka fem i dag, och skriver ikapp dom andra dagarna under månadens gång. Hurra! Listan är snodd från Hanapee.
 
1a december – Vem är jag?
2a december – Min önskelista
3e december – Min familj
4e december – Något jag älskar
5e december – Min blogg
6e december – Mitt hem
7e december – Mina hemligheter
8e december – Min politiska åsikt
9e december – Bästa youtubeklippet just nu
10e december – Mina rädslor
11e december – Något som får mig att börja gråta
12e december – Mina framtidsplaner
13e december – Något jag saknar
14e december – I mina hörlurar
15e december – Ett barndomsminne jag minns
16e december – Min dag
17e december – Min bästa resa
18e december - 5 foton som känns 
19e december - Det här hade jag på mig idag 
20e december - Min tro
21a december - Det här upprör mig
22a december - Min favoritplats
23e december - Att komma hem
24e december - Min jul
 
 
 
5e december: Min blogg
 
Åh, som jag älskar denna lilla arena. För många kanske det bara är en random sida, men för mig innehåller denna allt. Mitt liv i text och bild under så många år. Jag skrev ett inlägg om Pride 2007, tog paus och återkom sen ett år senare. Därefter har det varit mer eller mindre regelbundet. Ibland bara om mitt liv, med hjärta, smärta, gegg och äventyr. Till att ibland bara innehålla en notis jag hittat i någon tidning. 
- huvudfokus på sidan är sex. Allt som har med sex att göra, vilket är ungefär världens största ämne. Som även går hand i hand med feminism, genus, politik, relationer, kärlek, kroppar, samhällets normer osv. Det finns liksom inget ämne jag inte vill prata om, dels för att jag fascineras av 99 % inom sex-världen, men också för att jag gillar kontrasten mellan att ena dagen ge dildo-tips för att andra dagen ventilera mina åsikter om pedofili och tecknad porr. 
 
Ju fler utbildningar jag går och ju mer jag utbildar mig - desto faktarikare blir bloggen. Från början kom min info från Hannah på Veckorevyn - fyra år senare skrev jag själv för tidningen. Först skrev jag om mina utbildningar - nu håller jag utbildningar. Och allt dokumenteras här! 
 
 
Jag gillar att jag får styra och ställa som jag vill på sidan. Vill jag bara skriva om att jag hånglar med min tjej en hel helg så kan jag göra det, eller dela med mig om en utbildning jag håller i, eller diskutera hur vi ska göra med barn och färgglada kläder. Eller bara skriva om klamydia en hel vecka. Det finns så mycket jag vill diskutera, så mycket jag vill lära mig och så mycket jag kan lära er. 
- och givetvis är detta en arena för människor att hitta mig. Erbjudanden har trillat in tack vare denna sida, för att jag lägger ner tid och engagerar mig - för att jag vill sprida information om säkrare sex och hivprevention. Och för att det finns ett värde i att skriva om sex på olika sätt för att nå ut till så många människor som möjligt. 
 
 
Hur länge jag håller på vet jag inte, så länge jag har saker att skriva om? Så länge jag vet att det jag skriver om når ut till någon, att jag sår frön, att jag sprider kunskap och att jag vidgar människors sätt att se på sex, kroppar, kön, relationer och normer. För kunskap är makt - jag besitter massvis med kunskap som måste ut till folket. Jag hjälper till att packa ryggsäckar till folk - bloggen är en del i detta.
 
ps. och vet du något du vill lära dig mer om, funderar över eller har ett ämne jag borde skriva om - maila mig på [email protected] 
0 kommentarer