prata inte om ditt ex.

Nästan allt jag gör går att dela in i antingen saker som jag lär mig något av, eller saker jag gör/läser/lyssnar på för att slappna av i hjärnan. Mina podcast-lyssningar är ett lysande exempel på detta. Och senaste tillskottet i högen för mjuk-i-hjärnan-syssla är "Michaela Forni och Dasha Girine Blogpods."

För er som inte lyssnat på det kommer en snabb sammanfattning: två heta stureplansprofiler som dricker drinkar, bär dyra plagg, är jävligt inne och känner hela Stockholm. Pratar gärna ur ett extremt heteronormativt perspektiv där allt från att "killen ska hålla upp dörren" till att "tjejer får inte stalka, utan om killen vill ha henne, så VISAR han det"... osv osv osv.


Dagens lärdom: prata inte om dina ex när du är på dejt med någon ny.


Jag vet inte hur andra känner när dom lyssnar på eller läser något som är motsatsen till det en vanligtvis omger sig med, men jag tycker att det är en blandning mellan spännande och fruktansvärt. Jag sitter med stirrig blick och vet inte om jag ska ta det seriöst eller se det som ett försök till humor? Det krockar i min hjärna.


Om vi bortser från att dom utgår från en liten liten trång och sorglig mall, så är väl jag undantaget som bekräftar regeln. Det var nämligen exakt det jag gjorde när jag försökte ragga upp E under Pip. Jag försökte på alla sätt och vis kasta ut flat-vibbar och kom på den genialiska ideén om att likna henne med ett ex som var en tjej. 

- visserligen gick detta absolut inte hem. Men jag var någontans exalterad över att jag på ett "smidigt" sätt lyckats få in i samtalet att jag minsann dejtat tjejer. Och att detta ledde vidare till att vi hade ett längre samtal på tu man hand och på så vis klicka. Så jag kan väl istället rekommendera alla till att snacka om ex. Eller kanske bästa tipset - det finns ingen mall för hur en ska bete sig. Ba kör. 

 

Och gällande denna blogg, flatvibbar och gamla ex finns det mycket att återkomma till. 

0 kommentarer