till Lars och alla andra

Hej!

Jag känner inte dig och du känner inte mig. Men du verkar dela samma verklighetsuppfattning som personen som ringde in till Musikhjälpen för att klaga på ämnet. Hen ville att det skulle vara ett ämne som berörde alla. Hur en händelse som "födsel" kan undgå någon levande individ går mig helt förbi. Det är så att säga själva förutsättningen för att vara vid liv.

Men det känns på något sätt som att vi står och stampar. Som att det är samma diskussioner om och om igen. Och min förhoppning inför 2014 är att vi blickar framåt, släpper dravlet och fokuserar.

Hur pratar vi om jämställdhet i samhället? Varför behövs feminism? Hur når vi ut till så många som möjligt för att informera? Hur integrerar vi feminism och genusfrågor i såväl grundskolan som på arbetsplatser? För det behövs. Fokus behövs riktas om och sakfrågorna måste preciseras. Det handlar inte längre om att fel personer vinner Augustpriset eller att vkm inte ska uttala sig. Det handlar om att strukturella förändringar måste ske. Valet är i september, och mycket vatten ska ha runnit under broarna till dess.