sexualupplysare och bokälskare

till Lars och alla andra

Publicerad 2013-12-18 20:28:34 i feminism, genus osv.,

Hej!

Jag känner inte dig och du känner inte mig. Men du verkar dela samma verklighetsuppfattning som personen som ringde in till Musikhjälpen för att klaga på ämnet. Hen ville att det skulle vara ett ämne som berörde alla. Hur en händelse som "födsel" kan undgå någon levande individ går mig helt förbi. Det är så att säga själva förutsättningen för att vara vid liv.

Men det känns på något sätt som att vi står och stampar. Som att det är samma diskussioner om och om igen. Och min förhoppning inför 2014 är att vi blickar framåt, släpper dravlet och fokuserar.

Hur pratar vi om jämställdhet i samhället? Varför behövs feminism? Hur når vi ut till så många som möjligt för att informera? Hur integrerar vi feminism och genusfrågor i såväl grundskolan som på arbetsplatser? För det behövs. Fokus behövs riktas om och sakfrågorna måste preciseras. Det handlar inte längre om att fel personer vinner Augustpriset eller att vkm inte ska uttala sig. Det handlar om att strukturella förändringar måste ske. Valet är i september, och mycket vatten ska ha runnit under broarna till dess.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela