det finns alltid dom som har det värre.

Jag vet inte hur många av mina vänner som spridit filmen som visas under - men det är bra. Ämnet syns, folk diskuterar, är arga, ledsna, förbannade och fenomenet FINNS i folks medvetande. Jättebra. 
 
 
Men - som alltid finns det dom som vill komma med andra åsikter och propsa på något helt annat. Dessa två är de vanligaste jag har sett hitills, och som alltid kommer upp när mäns hat/våld mot kvinnor kommer upp:
 
1) men asså, tjejer slår ju också tjejer. Det är inte bara män som gör det. Och det där som hände i Göteborg då! (då syftar hen på instragram-upploppet där den skyldige misstänks vara en ung tjej.) - ja absolut, tjejer pucklar på tjejer och det händer att kvinnor slår kvinnor. Men, det är inte lika systematiskt och utstuderat som mäns våld mot kvinnor. Mäns våld mot kvinnor finns i alla strukturer och på alla nivåer. Det som kommer tas upp i programmet är det allra grövsta, när det rör sig om hot om mord, hot om grov misshandel, hot om våldtäkt, nedsättande ord, sexuella anspelningar och ett raljerande över kvinnor som grupp. 
 
2) men tänk på männen! Män blir också utsatta för hot och våld! - svar ja. Det är farligt att vara man. Män dödar/misshandlar män i stor utsträckning. Absolut. Fast, återigen så är det inte på samma nivå som vid mäns våld mot kvinnor. När män misshandlar/dödar andra män kan det röra sig om allt från svartsjukedrama, fel lag i fotbollen förlorade eller för att upprätthålla bilden av att vara "manlig"... I filmen har alla kvinnor blivit hotade/kränkta för att de är just kvinnor. De har inte blivit hotade för att de är journalister, tar för mycket plats i media eller någon annan anledning - UTAN ENBART FÖR ATT DE ÄR KVINNOR. 
 
 
Jag vill absolut inte föringa män som blir slagna, för det sker också. Men det är väl första gången på väldigt länge som en grundlig undersökning gjorts kring just mäns hat mot kvinnor - kan vi låta det vara så och på riktigt lyfta frågan? De andra frågorna förtjänar absolut plats i media, för det är också två samhällsproblem. Men ikväll handlar det om mäns hat mot kvinnor som ska få synas, diskuteras och förhoppningsvis leder detta till en lägre tolerans i samhället.