sexualupplysare och bokälskare

möte med en idol

Publicerad 2013-02-13 12:36:00 i böcker, feminism, genus osv.,

Igår hade vi föreläsning om ömsesidighet och sexuella trakasserier. Världens bästa Sandra Dahlén var och föreläste om sexuella trakasserier - det är även hon som skrivit en av mina absoluta favoritböcker: Hetero! 
 
Den är skriven på ett enkelt och pedagogiskt sätt om hur det kommer sig att heterosexualitet är den sexuella läggning som hela världen ska vilja leva som. Varför det ses som det "naturliga" och "mest rätta". Historisk fakta blandas med nutida historier. 
- den går att läsa som tonåring, men även vuxna som inte riktigt fattat galoppen när det gäller könsroller, heteronormen, genus, queert tänkande osv skulle må bra av att läsa den. Dvs typ alla. 
 
Det bästa av allt är nog språket - mycket av litteraturen som rör genus osv. kan för många ses som tråkig, svår och full med akademiska termer. Och visst används en viss sorts språk, men det är något mer med just denna bok. Jag har haft den på två olika kurser inom sexologi, och det är så fascinerande att diskutera begreppet hetero. 
 
Såg att Hallongrottans webshop fortfarande har den inne. Hurra! 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela