queera barnfamiljer!

Hittade denna text idag och har saxat det direkt därifrån. Låter det intressant eller något som skulle passa dig eller någon du känner - maila! Önskar själv att jag hade en queerfamilj så att jag kunde vara med och bidra med ett alster eller två. 
 
 
Queerfamiljer – barnfamiljer bortom tvåsamhet och homonormer
En antologi om normbrytande familjebildning

Det finns väldigt få böcker som skildrar barnfamiljer bortom heteronormen, och ännu färre som inkluderar och inspirerar barnfamiljer med fler än två föräldrar, föräldrar som är transidentifierade, stjärnfamiljer eller familjer som på annat sätt skiljer sig från den hetero- eller homosexuella kärnfamiljen.

Vi vill skapa en sådan bok, och vi letar efter personer som vill dela sin berättelse i en antologi om föräldraskap. Tanken är att texterna ska berätta om hur olika barnfamiljer kan se ut och hur de kan bildas, men också hur icke-normativa familjer efter att barnet/barnen har kommit hanterar sin omgivning och sin vardag i en heteronormativ värld.

Vi letar alltså efter er som har skaffat barn och är del i en familj där det exempelvis finns fler än två vuxna eller familjer där en eller flera vuxna är transidentifierade. Har ni som skaffat barn tillsammans inte en kärleksrelation, eller om ni på annat sätt bryter mot den hetero- och homosexuella kärnfamiljsnormen är vi också intresserade av att få kontakt med er. Andra exempel på barnfamiljer vi letar efter är där barnet har kommit till på annat sätt än genom samlag, IVF eller insemination, exempelvis genom surrogatmödraskap eller embryodonation.

Skribenter till antologin kommer att utses under 2013. Mejla oss om du är intresserad av att delta i antologin. Berätta gärna om boken för andra som kan vara intresserade!

[email protected] 

Varma hälsningar redaktörerna
Carolina Orre
Mina Gäredal
Zafire Vrba
 

0 kommentarer