sexualupplysare och bokälskare

bordellhärvan

Publicerad 2013-01-25 13:44:26 i böcker,

Helgens och till viss del livets boktips - Bordellhärvan. Det är ursprungligen Vertigo som gett ut den, och Pocketförlaget i denna version.

Det tog mig ungefär tre veckor att läsa ut den - dels för att jag var tvungen att googla alla gamla gubbar som figurerade, dels för att den var förbannat tung.

Men som ofta, lika tung som viktig. Borde tillhöra obligatorisk läsning - för vi medborgare ska vara medvetna om vad våra politiker sysslat med, och hur polisen höll dom om ryggen.

I detta fall: unga flickor som lockades till att prostituera sig till högt uppsatta politiker och affärsmän. En kvinnlig bordellägare som bistod med narkotika, alkohol och tips till tjejerna gällande allt från kläder till hur de skulle ligga. I hennes stall fanns det tjejer/kvinnor från 13 år och uppåt.

Då det var en del politiker med i härvan blev det en känslig fråga som polisen inte ville reda ut. Och dåvarande stadsministern gick ut och dementerade allt.

Läs, förstå hur män med mycket makt kan samverka - och hur unga kvinnor utnyttjas som handelsvaror.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela