sexualupplysare och bokälskare

första dagen

Publicerad 2013-01-19 07:50:31 i Sex osv.,

- var fantastisk. Det är bra stämning i gruppen, ni vet när en känner att även fast erfarenheterna och förkunskaperna skiljer sig i gruppen - så är det den där känslan av att en kan ställa vilken fråga som helst utan att det blir krispig stämning. Det är inte ofta det sker. 
 
Och jag blev gång på gång påmind om hur jävla viktigt arbete vi kommer att göra - för även om det enligt svensk skollag står att eleverna har rätt till sex och samlevnadskunskap, så skiljer sig den typen av undervisning radikalt. Jag hade "turen" att få se olika sönderköttade kön med olika könssjukdomar (ren skräckpropaganda!) och en annan hade fått se en film om "hur dåligt det är att vara homosexuell"... En tredje hade fått ägna sin lektion åt att blåsa upp kondomer... 
 
Så när vi är färdigutbildade kommer vi tillsammans med och för RFSU stockholm göra ett fantastiskt viktigt jobb. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela