två kvinnor

 
Bild 1) en kvinna utför någon form av träning. Oklar vad för slags träning. Och jag förstår inte riktigt budskapet? Blir alla sådär viga av att bära nikeskor? Och det intressanta är att fastän hen bokstavligen är uppochner - så kan hen möta blicken. Och givetvis leende under tiden hen utför denna träning. Dock är hen påklädd, vilket alltid är något. 
 
Bild 2) Så jävla oklar bild på alla sätt och vis. Det är något engelskt modemagasin, detta är ett modereportage - hen ska visa upp plagg, så på vilket sätt berikas bilden av henoms nakna bröst? Varför tyckte fotografen att en nipslip var på sin plats? Ska alla som bär plagget bära den på samma vis? Och den halvöppna munnen och mötande blicken blir liksom pricket över iét. 
 
Jag kan bara inte låta bli att sucka ljudligt över hur dessa kvinnor framställs. Nej den första kanske inte är objektifierad och sexualiserad, men det är den andra istället extremt - jag är mer trött över denna framställning av den kvinnliga kroppen. Den förstör människors sätt att tänka om andra människor och hur de ska resonera kring sin egen kropp. De upprätthåller normer och bygger på dumma föreställningar om kvinnans kropp. 
0 kommentarer