sexualupplysare och bokälskare

två kvinnor

Publicerad 2013-01-27 11:35:00 i feminism, genus osv.,

 
Bild 1) en kvinna utför någon form av träning. Oklar vad för slags träning. Och jag förstår inte riktigt budskapet? Blir alla sådär viga av att bära nikeskor? Och det intressanta är att fastän hen bokstavligen är uppochner - så kan hen möta blicken. Och givetvis leende under tiden hen utför denna träning. Dock är hen påklädd, vilket alltid är något. 
 
Bild 2) Så jävla oklar bild på alla sätt och vis. Det är något engelskt modemagasin, detta är ett modereportage - hen ska visa upp plagg, så på vilket sätt berikas bilden av henoms nakna bröst? Varför tyckte fotografen att en nipslip var på sin plats? Ska alla som bär plagget bära den på samma vis? Och den halvöppna munnen och mötande blicken blir liksom pricket över iét. 
 
Jag kan bara inte låta bli att sucka ljudligt över hur dessa kvinnor framställs. Nej den första kanske inte är objektifierad och sexualiserad, men det är den andra istället extremt - jag är mer trött över denna framställning av den kvinnliga kroppen. Den förstör människors sätt att tänka om andra människor och hur de ska resonera kring sin egen kropp. De upprätthåller normer och bygger på dumma föreställningar om kvinnans kropp. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela