sexualupplysare och bokälskare

dansare som dansare?

Publicerad 2013-07-11 06:33:00 i feminism, genus osv.,

Den övre bilden föreställer Scooter och två dansare.Två förmodade manliga dansare iklädda kläder från topp till tå. Den undre bilden förställer också Scooter och två dansare. Men denna gång är det två förmodade kvinnor, iklädda högklackade pumps, glittrig bh och trosor. 
 
- och jag blir så förbannat trött. Varför ska männen vara klädda i vardagskläder medan kvinnorna är klädda i underkläder? Deras uppgift är att dansa, underhålla på scen och få igång publiken. Ändå ska deras kroppar framställas på helt olika sätt och visas upp på skilda vis. Inte för att jag tror att dansen hade blivit bättre om männen hoppat runt i kalsonger. Men ni fattar. Varför förväntas kvinnor uppträda på detta vis? Varför ska kvinnors kroppar vara avklädda? Varför ska deras kroppar värderas högre än deras prestation? Varför ska kvinnor visas upp på detta vis? Varför ska kvinnokroppen exploateras, objektifieras och sexualiseras? Varför kan inte en kvinna bara få vara bra på att dansa?

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela