varför låter vår utrikesminister som en knarklangare?

Dagens tips: Özz Nûjens sommarprat. Hen har en fantastisk berättarröst, talar om intressanta ämnen och håller hög nivå genom hela pratet. Och kanske bäst av allt: hen lyfter fram pronomet hen. 
- på ett korrekt, viktigt och relativt lättförståeligt vis. Jag skulle säga att det är värt att lyssna på programmet enbart därför. 
 
Men tanken som gnager i mig under tiden hen upplyser om pronomet hen på ett lättsamt vis är ändå: vad skulle hända om en kvinna sagt exakt samma sak? 
- människor får gärna tro att Sverige är ett jämställt land, men hur vi än vrider och vänder på det så väger en mans ord tyngre än en kvinna. Och jag tror att just detta ämne skulle skapa mer ilska/hat/oro/hatmail om det kom ur en kvinnas mun. För att det är ok att hata kvinnor just pga deras kön i Sverige. 
 
Hen lyfter även upp begreppet kön, och varför vi människor befäster så mycket vid just detta område. Det är en fråga jag ställer mig ungefär 37 gånger om dagen. 
- jag hoppas att många många många lyssnar på detta sommarprat. Tar till sig allt det hen säger och blir snäppet klokare. 
- och att den dagen jag själv sommarpratar, möts av samma respekt och värme från människor som personen ovan. Oavsett om jag pratar om hen, kön eller vad det nu kommer att handla om.