en natt för fem år sen.

För exakt fem år sen trippade jag ner från biblioteksbacken ute vid THG iklädd denna lilla vita bakelse. Det är så oklart hur jag tänkte, men jag minns att jag tyckte att jag var snygg.
 
FEM ÅR SEN. Har haft kris pendlandes genom kroppen hela dagen. Det är så mycket jag såg som rena självklarheter då, saker jag bara förväntade mig skulle bli till verklighet och händelser jag tog för givet. Och det är så jävla mycket som aldrig hände, som gick åt helvete eller gick sönder. Drömmar jag inte fick uppleva. 
 
- Men, givetvis har så mycket jag aldrig ens hade kunnat drömma om skett. Visserligen både bra och dåliga saker, kan spontant komma på tre dåliga saker: pappa dog, jag var sambo och fick hjärtat krossat samt att jag fick hepatit c (och blev friskförklarad). Tre gigantiska saker som kastade om livet. 
 
Till de fantastiska saker jag aldrig hade kunnat föreställa mig hamnar mina femton nummer för Veckorevyn, informatör/samordnarutbildningen för Colour of Love, att jag läst 180 hp spridda kurser utan att ha en kandidat, att jag blivit blixtförälskad i en som senare blev min partner, alla resor till New York, Thailand, europeiska städer och hälsat på vänner och somrarna i Mataró. Att syrran väntar barn och att jag börjat gillat mopsar. Mina frilansuppdrag och att jag får betalt för att snacka om säkrare sex med RFSU. Att jag pendlat Sverige runt för att plugga sexologi och jag nu hamnade hos kriminologin. Att jag fick jobb på PS i fantastiska balsalen där jag snart firar tre år. 
- alla finingar jag träffat genom åren, vännerna som finns kvar och som aldrig sviker. De där små förälskelserna som får hjärtat att slå dubbla slag och alla spontana hångel under sena sommarnätter som en inte kan tröttna på. Och när en träffar en ny skatt som en inte förstår hur en kunde leva utan innan detta möte. 
 
 
Och givetvis måste vi spå i framtiden! När ytterligare fem år passerat har jag: skaffat körkort och äger en röd bil, bott minst 7 mån i New York, varit kär och blaha-sambo med någon, släppt två böcker, har ett eget radioprogram, har fast inslag i tv/eget program om sex för unga på ett informativt och peppigt sätt, jag har en mops som heter Frans och minst en kandidat i något bra ämne. Eventuellt kommer jag att befinna mig i Malmö och ta mastern i sexologi. Låter som en bra plan.