fruit fly

Har ni börjat lyssna på Bögministeriet än? Perfekta sättet att kicka igång en död tisdag är att lyssna på ett avsnitt under morgonpromenaden. Dom är underhållande, snackar mycket kuk, sex och det är stereotypt ibland. Men mest fnissigt. Som att en tjuvlyssnar på ett gäng bögar ute på ett café. 
 
Och idag fick jag lära mig ännu ett nytt ord: fruit fly. - det är alltså en straight kille som gillar att hänga med bögar. 
---> som den manliga versionen av fag hag. Dvs heterosexuella som gillar att hänga med homosexuella
 
 
Jag vet inte vilket tillskott detta begrepp blev i era liv. En del kanske tycker det är lustigt, en del kanske inte bryr sig och en del kanske känner lite frustration som jag gör. Jag förstår begreppet: fruitcake är ett annat ord för bög, fruit fly är alltså någon som svärmer kring frukten osv. 
 
 
 
Fast jag är ju överlag inget fan av uppdelning, och jag förstår inte varför olika vänskapshäng ska ha olika benämningar. Som dessutom grundar sig på sexuell läggning? Det blir dubbelt fel för mig. Jag som vanligtvis stör mig på begrepp som "killkompis" och "tjejkompis", så detta begrepp gick inte hem hos mig... Men kul om någon av er gillar ordet. 
 
0 kommentarer