sexualupplysare och bokälskare

det är aldrig någon en känner

Publicerad 2013-05-28 13:45:02 i åsikter,

Den här bilden är väldigt talande för hur människor resonerar och gärna tänker per automatik när det handlar om sexualbrott. Senaste statistiken jag läste som rörde detta gigantiska fält, var 99% av gärningspersonerna män.

Och det är aldrig någon en känner, eller en vill inte ens snudda vid tanken på att ens bror, pappa, kompis, morbror, kusin eller farfar skulle kunna begå denna typ av brott. Det finns inte på världskartan.
- men när det gäller offer känner en nästan alltid minst en som någon gång i livet blivit utsatt för denna typ av brott. En kan räkna upp vänner, bekanta, kusiner, arbetskamrater och klasskompisar som blivit utsatta.

Men en känner aldrig någon förövare, där går gränsen för många.

Och på något sätt är väl detta talande för att samhället, domar, lagen och omgivningen alltid lägger fokus och vikt på varför den utsatta råkat ut för det som hänt. Medan gärningspersonen hamnar utanför fokus.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela