sexualupplysare och bokälskare

mp3 pappacancer

Publicerad 2013-05-06 22:41:29 i min vardag,

 
Hösten 2012 intervjuade Ove mig första gången om min pappa. Hon hade köpt gofika som blev på gränsen till orört, jag berättade för första gången om hur det gick till när han dog, hur det kändes in i minsta detalj och allt spelades in. För några veckor sen sågs vi igen och pratade om det ännu en gång, men inte ur ett presensperspektiv, utan snarare för att få ett större perspektiv på händelsen och för att kunna se vad som hänt sen sist. 
- idag fick jag höra det slutgiltiga arbetet på totalt 8 min. Kontrasten att dels höra min fina nära väns duktiga journalistiska erfarenheter, att höra hennes lugna röst mellan mina meningar. Hur allt var upplagt och hur hon klippt ihop det, nu när ännu mer tid passerat.
- och samtidigt lyssna på min egna röst. Skratta när jag själv skrattar, höra de tunga orden som beskriver hur han dog. Att höra smärtan i sin egen röst, och minnas de där månaderna när jag hatade alla och vägrade gråta. 
 
Märkligt, obehagligt men på gränsen till vackert. 
 
Jag hade på ljudfilen i bakgrunden medan jag hackade sallad till middagen. Efter några meningar var jag tvungen att lägga ifrån mig kniven, släppa allt för händerna och rota fram nödpaketet. Medan tårarna sprutade stod jag i vardagsrummet för att slippa prata med grannen som i exakt samma ögonblick bestämt sig för att ställa sig på sin balkong. Jag skrattade med mig själv i stereo och lyssnade på klippet två gånger på raken. Fruktansvärt jobbigt, men behövligt. Jag är så glad över att vi gjorde det tillsammans. Ove som är en klippa gällande journalistik och allt därtill och att jag vågade prata om det. 
 
Vi borde ha en podcast. Eller en egen timme i radio. Jag är öppen för förslag. P3 skulle vara fint. 

Kommentarer

Postat av: ove

Publicerad 2013-05-10 15:36:07

älskade du <3

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela