om jag vore din hemmafru,

 
Det är när jag står och vispar pannkakssmeten som jag minns hur jag en gång i tiden verkligen älskade att laga mat åt någon annan. Att städa hemmet åt någon annan. Tvätta någon annan människas kläder. Se till att det var renbäddat i sängen. Att skorna stod på plats i hallen och att blommorna överlevde. Att kylen var fylld och räkningarna betalda. Jag minns hur jag kände mig duktig, viktig, bra, fantastisk, stark och en kvinna fylld med förmågor och en benägenhet att ta hand om en annan människa och sköta om ett hem. 
 
 
Idag har jag kommit i en fas, som jag hoppas håller i sig resten av livet, att jag inte förstår hur en människa kan ge upp sitt eget liv och sina egna val - för att serva en annan människa. Jag kan inte längre se mig själv i en relation som inte är jämlik. Allt kan inte vara rättvis in i minsta detalj, men att jag skulle ge någon annan individ så pass mycket utrymme i mitt egna liv att mitt eget utrymme, handlingar och vilja förminskas - är inte längre ett alternativ för mig. 
 
Detta hänger även ihop med diskussionen om att feminism och hemmafruar går ihop. Eller hemmamän för den delen. Jag förstår det inte. Gör ni? På vilket sätt är en en självständig och jämlik individ om en tar hand om hem, barn och allt vad det innebär - medan den andra tar hand om ekonomin med allt vad det innebär? En gång i tiden var det något fint, nu ser jag på det med helt andra glasögon. 
#1 - Nadira

Men vare sig det är en hemmaman eller hemmafru, tycker jag ändå att om någon har valt att leva på det sättet måste det ju trots allt respekteras. Själv skulle jag inte klara av ett liv som hemmafru, men samtidigt tror jag faktiskt att det finns de som aktivt väljer att leva så. Och jag tror ändå att det är möjligt att vara en enskild individ, det som blir fråntaget är ju snarare det ekonomiska oberoendet. :)