hur ska vi tolka detta?

 
Ska vi ta och hjälpas åt med denna bild? Jag har lite olika förslag på hur en kan tänka kring denna bild. Eftersom min pappa är död så har jag sedan tre år tillbaka föraktat denna dag, men va fan - jag ställer upp. 
 
Fars dag går alltså ut på att en ska hylla sin pappa - det är alltså barn i varierande åldrar som ska visa sin uppskattning för sin förälder. Så, nu är alla införstådda i vad dagen går ut på. 
 
 
Förslag på tolkningar: 
1) Barnen ska pleasea sin pappa genom att köpa spetsunderkläder och ett par diamantörhängen - pappan är alltså intresserad av crossdressing! Kul att hen är så öppen med det. Hen kanske tycker om att klä sig i andra köns attribut, och familjen är med på tåget. Kul! 
 
2) Barnen ska köpa plagget och klä sig i det - framför pappan? Utan att pappan vet om det? För pappas pengar? Himla oklart. Är det så att barnen ska klä sig i spetsunderkläder och visa upp sig för sin pappa? Tjaa, kan ju kännas lite sisådär om det är själva presenten. Att se sitt barn i spetsunderkläder. 
 
3) Barnen ska köpa sakerna och sen sätta upp en liten pjäs för henom? Kanske ett litet spex? En monolog? En scen ur valfri pjäs av Strindberg? Spexa loss och klä ut sig. Snällt av kidsen att köpa rekvisita som kommer få pappan glad sen när hen ser pjäsen. Gulligt.
 
4) Pappan är transvestit och uppskattar att klä sig i "kvinnounderkläder" - och familjen känner till detta. Hen kanske gör det för att uppnå sexuell upphetsning? Eller så uppskattar hen materialet på trosorna? Eller det där pirriga i att klä sig i något annat köns underkläder - eftersom vi älskar att köna plagg i detta land.
 
5) Pappan ska få presenten för att sen ge den vidare till någon? Kanske sin egen pappa? Eller någon på jobbet? Kidsen köper detta som present för att pleasea sin pappa så att hen slipper springa i underklädesbutiker själv. Schysst. 
 
6) Det är pappans partner - förslagsvis fru/kvinnlig sambo som ska köpa trosorna och örhängen och sen pleasea pappan i familjen. Dom ska alltså fira Fars dag genom att kvinnan köper sexiga underkläder och pleasear sin man. Det är alltså en heterosexistisk, heteronormativ, sexistisk reklam med cementerade könsroller som får vackla mellan att rodna och knyta näven. 
- reklamen är till för att kvinnor ska köpa sexiga plagg, klä upp sig och sen få sin man att njuta. För att det är fars dag. Tadaa! Vi har löst det. Så himla tydlig och vettig reklam. Klart kvinnan måste klä upp sig för att maken ska få njuta lite. Kanske blir det lite stripp? Kanske lite vitt vin och räkor? Kanske lite ligga? Det är ju trots allt Fars dag. 
 
Vad det har med att det är barnens dag för att hylla sin pappa hänger jag inte riktigt med i? På vilket sätt kommer barnen in i bilden? Jag tror att vi brukade köpa ett fyrpack mazariner eller ta en kaffe på stan? Hade han tid blev det en latte eller en försenad lunch prick kl 11. Men vi köpte aldrig underkläder som hans fru skulle bära. Men vad vet väl jag? Det kanske är jag som misstolkat detta? 
 
 
Snälla jävla Sturegallerian - vem fan gör er reklam? Sparka byrån, ta en 15hp-kurs i genusvetenskap och kom tillbaka till verkligheten. 
3 kommentarer
Sophia

Klockren analys.!!! Skicka in till en tidibing för publicering som krönika!!! Heja!!

Sophia

Smockan hänger i luften, så att säga!

Lexii

Okej, den här bilden var ju motbjudande... Please daddy with "sexy" underwear??