mode och hbtq

Som alltid när jag har tenta tenderar jag att läsa väldigt mycket bloggar. Det hänger samman med att jag är sjukt koncentrerad i ca 37 min, för att sedan läsa massa icke-plugg för att sedan börja om med plugget igen. Denna morgon hamnade jag på Kenzas sida. Det är mycket vackra bilder, modefotograferingar, kläder, väldigt mycket yta och en vacker person. - kvinnan dyrkas världen över för sitt utseende, sin förmåga att sätta ihop plagg och gör succé med sitt utseende som varumärke. 
 
Det kan en ju tycka vad en vill om. 
 
 
Fast sen hamnade jag på ett inlägg döpt HOME, som handlade om hur hen kunde gå hand i hand med sin kärlek - när det inte är en självklarhet för alla. Kenza har precis varit i Ryssland. Och alla som läst någon form av nyhetssida de senaste månaderna vet hur klimatet är där: anti-gaylagen har gått igenom. Hbtq-personer misshandlas av polis, tillfångatas och fängslas, blir kuvade och kriminella. För att de är homosexuella, för att de är transpersoner för att de stöttar hbtq-personer lika rätt till såväl kärlek som att visa sin kärlek. 
 
 
 
och detta kommenterar Kenza efter att ha varit i Moskva några dagar. Hur kärlek borde vara en rättighet och frihet att välja själv, oavsett sexuell identitet. Över hundra kommentarer har trillat in och läsare från hela världen hyllar henoms mod, styrka och förklarar att hen är en riktigt bra förebild. För visst är hen det! 
- mitt i allt ytligt modeprat presenteras lite vettiga åsikter som får målgruppen att tänka, reagera, förstå och förmodligen ta till sig. Och jag vet inte om jag är mest rörd över inlägget som i sig består av några meningar där hen tar ställning mot Rysslands lag, eller alla läsare som peppar, skickar hjärtan och blir glada. 
 
 
För ja, så länge världen ser ut som den gör behövs förebilder. Folk som har makt inom olika områden måste belysa hbtq-frågor, folk inom olika fack måste "komma ut", samhället måste diskutera diskriminering mot hbtq-personer på alla nivåer. Och då gör ett inlägg som detta stor skillnad. 
anti-gay-lag hbtq, ryssland
0 kommentarer