sexualupplysare och bokälskare

TT - tips-tisdag

Publicerad 2013-10-22 11:37:00 i Sex osv.,

För er som ännu inte upptäckt Bögministeriet - upptäck. Och lyssna på deras senaste avsnitt där dom träffar grundaren till Gaypoliserna, Göran Stanton. Hen var en av dom som fick dåvarande länspolismästare Carin Götblad att godkänna polisernas medverkan i Pride-paraden. 
 
De första åren vände de andra poliserna ryggen till när gaypoliserna kom gående i paraden... Det är ju polisens uppgift att skydda deltagare i paraden från allmänhetens våld och hat. I detta fall var det poliserna själva som vände sina egna kollegor ryggen. Säger ganska mycket om denna yrkesgrupp om ni frågar mig.
 
Numera går poliserna i sina uniformer och de finns ingen hejd på folks jubel, pepp, applåder och tårar. Och ingen vänder längre ryggen till. Det går att bryta normer och det sker förändringar till det bättre. 
 
Hur som, ladda ned avsnittet och lyssna.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela