defined lines

Ibland finns det inget bättre än när vettiga människor gör en parodi på en värdelös, sexistisk, kvinnoförnedrande, objektifierande skitlåt. Originalversionen finns i en "vanlig" "påklädd" version. Men även en "spexig" variant där kvinnorna är helt avklädda förutom ett par hudfärgade tanga. 
- fast den får ni leta upp själva. Och bekräfta att ni fyllt 18 år, annars får ni inte se den. 
 
 
Och jag ser bland kommentarerna att de påklädda personerna i denna film blivit kallade sexister. HA HA HA! Det som dom gjort, vilket en lägger märke till efter några sekunder, är att dom helt enkelt bytt plats på könen. Normen är att kvinnorna alltid är avklädda/nakna/objektifierade - i denna film är kvinnorna påklädda. Detta innebär inte att kvinnorna är sexister - det är ett enkelt sätt att visa på vad som händer när normer bryts och byter plats. 
 
Jag tyckte själv att det såg märkligt ut, jag reagerade alltså på att kvinnorna inte var avklädda. Och jag är knappast den enda som reagerar så. Se musikvideon, lyssna på texten och dela. Enkelt och smart sätt att lyfta frågor om sexism, objektifiering av kvinnor och värdelösa mansnormer.