sexualupplysare och bokälskare

testa hemma?

Publicerad 2013-09-09 17:07:00 i Sex osv.,

Nu finns det även test att beställa hem för att se om en har klamydia eller inte. För visst kan det vara så att en bor långt från närmsta mottagning, ens jobbtider synkar inte med deras öppetider, eller så är en säkrare i hemmet och vill sköta det själv samtidigt som en tar sitt ansvar. Eller så vill en helt enkelt inte sitta och svettas tillsammans med en grupp främlingar i ett kalt vänterum. Oavsett anledning så kan en beställa hem tester gratis.
- men visar sig testet vara positivt får en det beskedet och har då som laglig plikt att ta medicin samt uppge vilka sexpartners en haft de senaste 6 månaderna. 
 
Och med dessa test kan en såvitt jag vet, enbart testa könet. En får kissa på en sticka som en sedan skickar iväg. Så har du haft oskyddat analsex eller oralsex - får du bege dig till en mottagning. 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela