sexualupplysare och bokälskare

färdig med utbildningen!

Publicerad 2014-04-03 14:55:37 i Sex osv.,

Igår avslutades utbildningen för fritidsledare i Hallonbergen/Sundbyberg. Hurra! Och det blir ett sådant annorlunda koncept när det sker under en längre tid. När jag kör skolpass för RFSL och RFSU hänger jag med personerna i 90 min. Vid workshops för RFSL Ungdom är det några timmar och vid COL´s utbildningar handlar det om 9h totalt. Och utöver det har jag hållt en två dagar lång utbildning. Denna utbildning har ju hållt på i tre dagar utspritt över flera veckor - och det är stor skillnad på hur mycket en hinner med och vad resultatet kan bli. 
 
Vi har ju varit tre personer som tillsammans utbildat ett gäng fritidsledare, och vilken utmaning det varit. Så lärorikt att hänga med fritidsledare och förstå deras yrkesplats, vilka dom hänger med och vilka utmaningar dom arbetar med dagligen. Samt hur en kan införa sexualupplysning i deras dagliga arbete. 
 
Till skillnad från skolpass har vi 90 min avsatt enbart till information, upplyssning, diskussioner och vettiga samtal med kids i blandade åldrar. På deras arena kan det handla om att dom fångar en fråga i luften och kör en diskussion, att någon undrar vad mens är eller hur det egentligen går till när en frågar chans. Eller undrar vart kondomer finns, vad sex är eller varför tjejer och killar har olika sexuellt utrymme. Osv osv. Det finns så mycket frågor och så mycket information som behöver nå ut till kidsen. 
 
Nu har vi väl kommit lite mer än halvvägs. Framöver kommer en rad återbesök ske på de olika gårdarna när vi ska hänga med personalen, träffa kids och hålla i olika workshops, temakvällar eller peppa personalen i deras fortsatta arbete. Peppigt värre!

 
#blogg100, dag 30

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela