älskade umo

Ibland kan det kännas som att jag kan allt inom sex och samlevnad. Efter att jag hållt en utbildning känner jag mig som ett vandrande uppslagsverk och i princip oövervinnerlig. Detsamma gäller på krogen efter något glas vin. Eller varje gång någon inleder en fråga med "du som kan allt osv.". Min stolthet pyser över. 
 
Gällande mig själv och min egen kropp är jag inte alltid experten, vilket är lika korkat som frustrerande. Som det här med att sluta med p-piller. Och att mensen uteblir? Varför? Hur länge? Är det noooormalt? 
 
Och även fast jag hatar ordet normalt när en pratar om sex, kroppar, kärlek och relationer så blev det ordet som låg närmast i mina egna tankar. Och ja, enligt umo.se är det normalt. Kroppen måste hitta tillbaka till den egna menscykeln och komma i gamla spår, efter att mensen varit flyttad och joxad under många år pga tabletterna. 
- vilket jag iofs visste. Men ibland känns det skönt att bara få läsa/höra något från en expert någon gång.
 
Och jag är så tacksam att jag slapp sitta och häcka i ett testrum kl 7.43 en onsdagmorgon. Jag älskar att folk testar sig, just därför vill jag inte sitta och ta deras kö-tid. Dessutom är det mest snubbar som raggar (?) dit jag brukar gå. Men nu slipper jag det! Har det gått mer än sex månader av utebliven mens - då ska en kontakta gyn. 
 
 
Det jag egentligen ville få sagt var att peppa för umo.se - en ungdomsmottagning på nätet! Perfekt för alla som bara vill ställa en fråga, släppa på lite ångest eller läsa om andra för att få känna igen sig lite. Eller för att lära sig mer, botanisera bland könsorgan och känslor. Dessutom, extra perfekt för alla kids som inte har två stopp med bussen till närmsta ställe! Det är bara att logga in och gå loss. Det finns olika språk att välja mellan och en panik-knapp som gör att en lämnar sidan på ett kick. Magisk sida.