sexualupplysare och bokälskare

hur länge ska en ha ont?

Publicerad 2014-08-28 14:17:02 i feminism, genus osv.,

Jag har fyllt tjugofem och jag kan inte min kropp. Sedan juni har jag inte ätit p-piller och min mens är 37 dagar sen. Är det därför jag nu har ont? Eller har något annat hänt? Jag vet inte. Vet bara att det känns som knivhugg varje gång jag tar ett steg. Och att jag precis betalat 400kr för att förhoppningsvis få veta. 

Kan det vara kroppens reaktion på första ägglossningen på tio år? Cysta? Cancer? Ingen aning. Men mitt huvud klarar inte av att tänka mer. Tror huvudet och ångesttankarna är värre än knivhuggen i magen. 

Och samtidigt som jag sitter här känner jag dels ångest över att jag tar någon annans tid. Men också ångest över hur vården ser ut för "kvinnor". Hur allt som rör livmoder, äggledare, fitta och mens har lite mindre värde = sämre vård och dålig forskning. Denna vetskap gör mig galen. 

Tur att jag packade ner två böcker iaf. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela