queer baiting

Tack till dig som skrev om detta, jag har aldrig hört talas om det tidigare? Så som jag tolkar begreppet efter att ha gjort lite efterforskning så innebär det att en aktivt framställer en person eller flera personer som hbtqi för att locka till sig fler tittare/läsare/följare? Det är en exotifiering som sker med hjälp av sexuella identiteter för att normavvikande beteende från heteronormen är speciellt/intressant/exotiskt/kul/spännande/annorlunda osv osv.
 
Eftersom vi är så fruktansvärt vana vid att ständigt matas med heterosexuella personer genom film, musik, böcker, reklam, lekar, undervisning, media osv osv osv - så innebär det samtidigt att allt som avviker från denna norm = hbtqi-personer, blir då automatiskt avvikande. 
 
Och jag kan erkänna - jag sväljer det med hull och hår! Jag är så fruktansvärt svältfödd på böcker, filmer, kultur, musik som innehåller hbtqi. Som är inkluderande, som är accepterande och som inte framställer individer som älskar samkönat som en grupp djur för heteros att betrakta. Som inte framställer transpersoner som psykiskt störda eller har med en obligatorisk bög som ska gilla färgglada drinkar och shoppa med tjejerna. Jag är så fruktansvärt trött på att så fort en serie ska vara "inkluderande" så bakas en steretyp butchflata in eller en cosmopolitan-drickande bög. 
- så jag förstår att queer baiting finns och jag förstår att folk sväljer det. För vi lever i en heteronormativ värld där en liten glimt av normavvikande personer som inte är exotifierande eller framställs som avvikande personer pga psykiska men - sker så jävla sällan. 
 
Och ett av de mest kända exemplet på detta är väl den ryska gruppen t.A.T.u.? Som jag älskade dom. Jisses. Så ironiskt med tanke på att Putin femton år senare aktivt misshandlar och fängslar hbtqi-aktivister på löpande band.