sexualupplysare och bokälskare

telefonsex och bögar

Publicerad 2014-02-20 11:44:36 i Sex osv., hbtqi,

Som alltid i tentatider slukar jag serier. Denna gång är det fortsättningen på Carrie Diaries. Carrie Bradshaw går på High school och tillbringar en sommar i New York. Finns även två böcker om denna tid i Carries liv. Och jag kan inte låta bli att känna både pepp och förvåning. Carrie lär känna Samantha Jones som är klubbvärdinna på nätterna och säljer telefonsex om dagarna.
- hur vanligt var detta på åttiotalet? I serien framställs det som vanligast i världen och som ett ganska respektfullt yrke. Sam pratar om det som att alla har telefonsex och att bara idioter skippar att tjäna pengar på det. 
 
Jag gillar den sortens synsätt som Sam har. Kaxigt och normbrytande. Speciellt för att vara en ungdomsserie. Dessutom är Carries närmsta vän Walt bög. Ja, det är ju även Carries vän Stanford när dom är vuxna. Men det jag gillar med just detta - det är en serie för kids och dom pratar om homosexuella på ett vettigt sätt. Det är några scener där Walts dåvarande flickvän får spel, men resten av serien pratas det om Walts relationer som vilka relationer som helst. Det finns inget normbrytande över Walts sexuella identitet. 
- sen tänker jag att detta hör ihop med att serien ska utspela sig precis innan Hiv och Aids dök upp världen över. 1984 upptäcktes första fallen som en kunnat fastställa. Vilket innebär att serien utspelar sig precis innan, när bögar, flator, queers fortfarande var godkänt behandlade i New York. 
 

Kommentarer

Postat av: rebbex

Publicerad 2014-02-22 09:40:38

Du vet väll att det i Sverige är förbjudet att sälja sexuella tjänster...

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela