sexualupplysare och bokälskare

tre små meningar

Publicerad 2014-02-05 07:48:30 i Sex osv., böcker,

Jag är mitt uppe i den erotiska boken "Åttio dagar bärnsten" och just nu roar sig huvudkaraktären med att ligga sig genom Europa framför kameror för olika uppdragsgivare. Så visst finns det variernade sätt att ligga på. Skildringen återkommer jag till när boken är utläst, men låt oss titta närmre på tre små meningar. 
 
"När oskulden blev tagen": vill tydliggöra att detta är inte min beskrivning, utan karaktären som förklarar hur hen upptäckte sex och njutningen med sex.
"kvävde ett skrik när han nådde min vägg som ännu inte hade brustit". Mmm, låt oss alla nu känna efter för en liten stund. Vad är det för vägg? Vart sitter den och hur får jag den att brista?
- att kids som blivit matade med denna myt ställer dessa frågor är acceptabelt och gör underlag för en bra och viktig diskussion. Att popkultur ständigt återskapar och peppar för denna myt är fruktansvärt. Det finns ingen vägg och det är inget som ska brista. Det finns ingen mödomshinna, utan en krans med små små hudveck - som heter slidkransen.
"Han drog med handen över min kropp, över magen och sedan låren, stannade när han hittade blodet som hade stelnat på låren". Återigen en mening som intygar att en måste blöda första gången en har omslutande sex. Och så är det för vissa, men långtifrån för alla. Och det är tröttsamt när en ens bakar in blödandet som en del av sexet. 
"Det var första gången för dig", osv osv. Ni ser stycket själva. Då blir Chey, mannen som Luba har legat med - förundrad? Som att det dom precis gjort blir snäppet bättre för att Luba inte haft sex med någon annan innan. Och detta baserar hen på att det kom lite blod som stelnade på låren. Det är just det som är grejen med slidkransen, ett av vecken kan gå sönder första, sjuttonde eller trettioförsta gången en har omslutande sex.
 
 
Ja jag vet inte vad ni känner. Men det var inget som pirrade till i mig när jag läst dessa stycken. Det är så jävla tråkigt och skrämmande när författare av såväl böcker som film och pjäser tycker att det är en god idé att hålla fast vid gamla värdelösa myter. Mödomshinnan finns inte, det är inte som ska spricka och blod ska inte rinna. Kan vi gå vidare från det nu och faktiskt prata om det som finns inuti slidan - slidkransen. Och faktiskt hålla oss till anatomisk fakta. Bra. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela