sexualupplysare och bokälskare

homoerotik och lite brott

Publicerad 2014-01-26 13:29:25 i Sex osv., böcker,

Någon mer än jag som fastnat för BBC´s fantastiska filmatisering av Sherlock Holmes? Jag har snart slukat tre säsonger på en vecka... Miljöerna, London, brott, mördare, intelligenta detektiver och lite homoerotisk stämning - kan det bli bättre? 
 
För det går som en röd tråd genom hela serien - hur Sherlock Holmes och John Watson ständigt får försvara sig gällande huruvida dom är bögar eller inte. Eftersom dom bor ihop, lever ihop, jobbar ihop, reser ihop, äter ihop - är ihop konstant: tror alla att dom är bögar. Dom kan liksom inte bara vara kollegor som blivit vänner och som dessutom bor ihop - utan det måste finnas kärlek/erotik/sexuell lust i luften. 
- och alla som nämner det pratar ur ett förstående perspektiv. Som att det inte alls vore något märkligt med att två vuxna männen som arbetar ihop blivit kära. Godkänt enligt mig.
 
Och jag är nog hellre för att människor vill läsa en lite homoerotik än att det blir negligerat. Kan det vara att det blir så just för att dom är män? För hur många kvinnor har inte genom historien haft "nära väninnor" men varit gifta med män? Medan en aldrig direkt läst in hos män att dom egentligen är bögar. För att det har inte varit något eftersträvansvärt. Så antingen har det varit negligerat eller så har det undvikits. 
 
Oavsett om du vill se en serie med wannabe-homoerotik eller bara vill ha en jävligt spännande serie. Spana in Sherlock Holmes. Och Watson, visst är det hen som är med i Love Actually? Som stuntskådisen vid nakenscener? 
 

Kommentarer

Postat av: Elin

Publicerad 2014-01-26 16:18:20

Ja han var med i Love actually! Och han spelar ju Bilbo i Hobbit-filmerna också :)

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-01-27 13:49:36

Googla queer baiting.. :/

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela