homoerotik och lite brott

Någon mer än jag som fastnat för BBC´s fantastiska filmatisering av Sherlock Holmes? Jag har snart slukat tre säsonger på en vecka... Miljöerna, London, brott, mördare, intelligenta detektiver och lite homoerotisk stämning - kan det bli bättre? 
 
För det går som en röd tråd genom hela serien - hur Sherlock Holmes och John Watson ständigt får försvara sig gällande huruvida dom är bögar eller inte. Eftersom dom bor ihop, lever ihop, jobbar ihop, reser ihop, äter ihop - är ihop konstant: tror alla att dom är bögar. Dom kan liksom inte bara vara kollegor som blivit vänner och som dessutom bor ihop - utan det måste finnas kärlek/erotik/sexuell lust i luften. 
- och alla som nämner det pratar ur ett förstående perspektiv. Som att det inte alls vore något märkligt med att två vuxna männen som arbetar ihop blivit kära. Godkänt enligt mig.
 
Och jag är nog hellre för att människor vill läsa en lite homoerotik än att det blir negligerat. Kan det vara att det blir så just för att dom är män? För hur många kvinnor har inte genom historien haft "nära väninnor" men varit gifta med män? Medan en aldrig direkt läst in hos män att dom egentligen är bögar. För att det har inte varit något eftersträvansvärt. Så antingen har det varit negligerat eller så har det undvikits. 
 
Oavsett om du vill se en serie med wannabe-homoerotik eller bara vill ha en jävligt spännande serie. Spana in Sherlock Holmes. Och Watson, visst är det hen som är med i Love Actually? Som stuntskådisen vid nakenscener? 
 
#1 - Elin

Ja han var med i Love actually! Och han spelar ju Bilbo i Hobbit-filmerna också :)

#2 - Anonym

Googla queer baiting.. :/