så jävla peppigt!

Förstår ni hur glad jag blev att läsa denna lilla artikel? Artikeln handlar om hur Region Skåne aktivt arbetet preventivt genom att dela ut kondomer, utbilda personal i säkrare sex och upplyst kids på olika vis. Det kanske inte är så omvälvande för gemene person, men för en som brinner för säkrare sex-information, ägnar sommarloven åt att upplysa kids, hänger i mellanstadier-gymnasier för att informera kids i olika åldrar och som mer än gärna tar en diskussion om alla fördelar med kondom - så är detta fantastiskt!
 
Folk som sitter och styr vill gärna kolla på siffror och räkna på sina små miniräknare för att kalkylera kring vad som möjligt och inte. Men jag skulle gärna vilja se hur mycket regionen "tjänat" på detta. För att utbilda personal och dela ut kondomer - kontra tester för könssjukdomar, medicin för könssjukdomar, stödsamtal, dagen-efter-piller, abort, terapi osv osv osv. 
 
- med detta säger jag inte att någon av dessa delar ska tas bort eller skäras ner på. Utan att det är olika faktorer som kostar olika mycket pengar och som personer gärna vill peka på när det kommer till ekonomiska möjligheter.
 
Och tänk om Region Stockholm, eller motsvarande,  skulle få för sig något liknande. Ge en jäkla massa pengar till RFSU och RFSL som i sin tur skulle utbilda folk på löpande band, ge samtliga ungdomsmottagningar några lektioner samt skolpersonal och andra som dagligen hänger med kids + dela ut kondomer till samtliga. Jag kan inte se annat än bättre klimat, färre sjukdomar och ett trevligare samhälle. 
- för givetvis handlar det inte bara om att upplysa om farorna med att skippa kondom. Utan snarare lyfta alla härliga och lustfyllda saker en kan göra med hjälp av en kondom. Bredda begreppet sex, njutning och samtycke.