homosexuella pingvinpappor

Bland det dummaste jag vet är när människor ska blanda in djur, avel och hona+hane= sant - när en pratar om sexuella ideniteter. För dels finns det människor som aktivt tror att det går att se på djurens sätt att leva och likställa det exakt med hur vi människor lever. Vilket är bananas. Men så finns det också personer som vill peka på alla djurarter som inte lever som de förväntas göra = heterosexuellt. Och gärna vill visa upp homosexuella giraffer och lejon samt gorillor som onanerar. 
 
Fast min enda tanke kring detta är: vi lever i en heteronormativ värld. Alla djurfilmer som existerar är ihopklippta för att passa en heteronormativ mall. På samma sätt som det går att heteronormativa sätt att leva bland djuren, så går det att hitta andra sätt att leva som faller utanför heteronormens ramar. Det finns djur som knullar för att avla, det finns andra djur som onanerar för att de kan känna njutning, det finns djurarter som inte avlar alls och det finns djur som lever homosexuellt, pansexuellt och heterosexuellt.
- precis som vi människor. 
 
Så ja, ur den vinkeln är vi människor lika djur. Men som argument, njaa. Fast när jag läser denna artikel så smälter mitt hjärta. Dels för att jag önskar mig en pingvin. Och dels för att namnen Herman Piele och Pondus kan vara de finaste pingvinnamnen jag hört. <3 
 
 
homosexuella pingviner
0 kommentarer