sexualupplysare och bokälskare

mot byråkraternas pappersborg

Publicerad 2014-06-28 08:55:22 i min vardag,

Fördel med att ha eget företag: jag får frilansa och arbeta med det jag gör bäst. Träffa kids och prata om sex, kärlek, relationer, könens anatomi, bra-känslor, normer och hbtq. Jag får utbilda fritidsledare, fotbollsspelare och kids i åldrarna 12-100. Samt skriva! Debatt, krönika, fråga/svar-spalt om allt som intresserar mig. Dessutom kan jag frilansa inom andra områden som jag gjort under denna vår samt kommer fortsätta med under hösten. 
- jag kan alltså dra in pengar på saker jag tycker är roligast i världen! Styr mina egna dagar osv.
 
Nackdel med att ha eget företag: jag måste deklarera, fakturera och förstå vad en mervärdesskattedeklaration är. Det sistnämnda skulle varit inskickat i maj, Nu är det snart juli och jag sitter och fyller i en på nytt. Eftersom min ekonom (läs: mor) är på andra sidan jorden sitter jag med skiten själv. Och det gör ont i mig? För jag känner mig så otroligt korkad och måste motstå viljan att tända eld på papprena. 
 
 
Och jag undrar varför vi inte fick lära oss detta i skolan? Att betala räkningar, fylla i en deklaration osv. Borde inte det tillhöra hemkunskap? Samhällskunskap? Livskunskap? Något jävla ämne? Tänk om lärarna hade dragit ner på tiden de daltade med snubbar och istället lärt oss fylla i en mervärdesskattedeklaration. Vad mycket enklare mitt liv skulle vara. 
 
Ni som sett Från A till Ö minns säkert hur Hedvig sitter i avsnitt B och fyller i blanketter till förbannelse. Så känner jag mig nu. 
 


 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela