mot byråkraternas pappersborg

Fördel med att ha eget företag: jag får frilansa och arbeta med det jag gör bäst. Träffa kids och prata om sex, kärlek, relationer, könens anatomi, bra-känslor, normer och hbtq. Jag får utbilda fritidsledare, fotbollsspelare och kids i åldrarna 12-100. Samt skriva! Debatt, krönika, fråga/svar-spalt om allt som intresserar mig. Dessutom kan jag frilansa inom andra områden som jag gjort under denna vår samt kommer fortsätta med under hösten. 
- jag kan alltså dra in pengar på saker jag tycker är roligast i världen! Styr mina egna dagar osv.
 
Nackdel med att ha eget företag: jag måste deklarera, fakturera och förstå vad en mervärdesskattedeklaration är. Det sistnämnda skulle varit inskickat i maj, Nu är det snart juli och jag sitter och fyller i en på nytt. Eftersom min ekonom (läs: mor) är på andra sidan jorden sitter jag med skiten själv. Och det gör ont i mig? För jag känner mig så otroligt korkad och måste motstå viljan att tända eld på papprena. 
 
 
Och jag undrar varför vi inte fick lära oss detta i skolan? Att betala räkningar, fylla i en deklaration osv. Borde inte det tillhöra hemkunskap? Samhällskunskap? Livskunskap? Något jävla ämne? Tänk om lärarna hade dragit ner på tiden de daltade med snubbar och istället lärt oss fylla i en mervärdesskattedeklaration. Vad mycket enklare mitt liv skulle vara. 
 
Ni som sett Från A till Ö minns säkert hur Hedvig sitter i avsnitt B och fyller i blanketter till förbannelse. Så känner jag mig nu. 
 


 
0 kommentarer