sexualupplysare och bokälskare

höstens anmälningar

Publicerad 2014-03-19 21:26:00 i Sex osv., plugg,

Det finns så mycket val här i livet och jag ser högskolors kurser som ett gigantiskt smörgåsbord. Jag vet inte i vilken ände jag ska börja och jag vill läsa så mycket som möjligt på en och samma gång. Men, till hösten är min plan att faktiskt bara läsa en kurs. Jag brukar snitta på att läsa minst 45 hp - där 30 hp är heltid. 
 
Det känns pirrigt och nytt att faktiskt bara ha en kurs att fokusera på och gräva ner mig i totalt. Frågan är bara vilken jag ska välja? Min tanke i över ett år har varit:
 
- Sexologi, masterprogrammet i Malmö, 120 hp
 
Men jag har kanske eventuellt valt en annan väg och velar nu istället mellan att hoppa på något annat. Sexologikursen finns kvar och då jag måste ansöka med "reell kompetens", måste jag fortsätta samla på mig kompetens. Så jag lutar istället åt kanske något av detta: 
 
- Sexualmedicin - en introduktion. Karolinska, 15 hp
- Sexologi I, sexualitet och samlevnad. SU, 7,5 hp
- Genusvetenskap II. SU, 30 hp
osv osv. 
 
Det finns så mycket att välja på! Kanske tar jag en 30-kurs? Flera mindre som jag gjort tidigare år? Eller så kanske ett magiskt jobbuppdrag dyker upp? Blir det bara en kurs så är den stora planen att arbeta på min auktorisering som sexualrådgivare. 
- och utöver det fortsätta arbeta för RFSU som skolinformatör och FLT + RFSL Ungdom och hålla i workshops. Låter som en ganska bra höst enligt mig. 
 
#blogg100, dag 17
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela