L Word

Jag och E såg äntligen klart L Word igår. Vi kickade igång marathon när vi började hänga i augusti. Sen hände livet, plugget och allt annat. Men nu, är äntligen sista avsnittet i sjätte säsongen färdigt.
Och jag älskar serien. Från början till slut. För det är exakt som alla andra random serier - förutom den lilla detaljen att i denna serie är hbtq-personerna majoritet och heterosexuella minoritet. Det dyker upp en heterosexuell karaktär då och då, en av huvudkaraktärernas syster är hetero - precis som i alla normativa serier där det nästan alltid finns med en "obligatorisk kitchig bög" eller en "butchig flata".
 
I L Word är kvinnorna personerna med framgångsrika karriärer, makt, pengar, sex och kärlek i alla dess former - och dom är lika snygga som balla. Och ja, det flödar av sexscener. (Det är under dessa som jag någonstans tänker att någon tänkt att dessa scener är till för att locka tittare.) Och det känns inte märkligt eller tillgjort, utan bara vettigt och verklighetsinspirerat. 
 
Så för er som tröttnat på stereotypa serier med vita heterosexuella i huvudrollerna - se L Word. Den har allt: drama, kärlek, sex, sorg, scener att böla till, politik, pepp och bra-känslor. Så jävla fin serie. 
 
 
#blogg100, dag 7