sexualupplysare och bokälskare

L Word

Publicerad 2014-03-09 22:23:00 i Sex osv.,

Jag och E såg äntligen klart L Word igår. Vi kickade igång marathon när vi började hänga i augusti. Sen hände livet, plugget och allt annat. Men nu, är äntligen sista avsnittet i sjätte säsongen färdigt.
Och jag älskar serien. Från början till slut. För det är exakt som alla andra random serier - förutom den lilla detaljen att i denna serie är hbtq-personerna majoritet och heterosexuella minoritet. Det dyker upp en heterosexuell karaktär då och då, en av huvudkaraktärernas syster är hetero - precis som i alla normativa serier där det nästan alltid finns med en "obligatorisk kitchig bög" eller en "butchig flata".
 
I L Word är kvinnorna personerna med framgångsrika karriärer, makt, pengar, sex och kärlek i alla dess former - och dom är lika snygga som balla. Och ja, det flödar av sexscener. (Det är under dessa som jag någonstans tänker att någon tänkt att dessa scener är till för att locka tittare.) Och det känns inte märkligt eller tillgjort, utan bara vettigt och verklighetsinspirerat. 
 
Så för er som tröttnat på stereotypa serier med vita heterosexuella i huvudrollerna - se L Word. Den har allt: drama, kärlek, sex, sorg, scener att böla till, politik, pepp och bra-känslor. Så jävla fin serie. 
 
 
#blogg100, dag 7

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela