när en trodde att Glee inte kunde bli bättre

Så dyker Alex Newell upp. Som det går att läsa på Glee Wikia, var hen en av personerna som gick vidare i The Glee Project. Hen är öppet homosexuell och klargjorde detta i serien. Och i Glee spelar hen transperson. Mina känslor orkar med detta och jag bölar mig genom scenerna. Även i serien är hen homosexuell och som jag förstått det hittills även transsexuell. Hen mår inte bra i killarnas omklädningsrum och vill inte bära "manliga" kläder - men hen får inte befinna sig i tjejernas omklädningsrum och när hen bär klänning, klackar, peruk eller smink blir hen hotad till livet, slagen, mobbad och trakasserad. Detta sker på dagtid i skolan av klasskompisar. 
- och det går så pass långt att hens föräldrar förbjuder henom att ta en "kvinnlig" roll, och att hen enbart får bära klänning hemma när ingen ser på. För att hen inte ska råka illa ut. 
 
Och jag är ingen specialist på amerikanska lagar, men sist jag läste på om diskrimieringslagar gällande homosexuella - inkluderades inte kids i skolorna. Vilket borde innebära att det även är fritt fram att trakassera transpersoner? I Sverige fick vi 2006 en diskrimineringslag som skyddar hbtq-elever genom hela skolgången. 
 
 
Därför blir det så jävla viktigt med personer som är utanför normens gränser, att dom synliggör hatbrott i olika grader, väcker diskussioner och belyser hbtq-personer - på bästa sändningstid. Det är därför jag älskar Glee! Serien innehåller mörka, asiater, bögar, funktionshindrade, fattiga, flator, överviktiga, ensamma, utstötta, kriminella, sydamerikaner, personer med downs syndrom och nu även transpersoner. Och det är så jävla viktigt med serier, böcker, tidningar och olika medier som inte bara återskapar bilden av vita, lyckliga, rika, smala människor. För ja, det är väldigt olika faktorer och kategorier jag räknat upp, men allt är avvikande från normen på något sätt. Men när världen är så pass kass som den är, så behövs det förebilder och personer som avviker från normen. Så heja Glee! 
 
Nedan är några mingel-bilder på Alex Newell, min nya idol. 
 
#blogg100, dag 22
#1 - Estevez

*Host* http://en.wikipedia.org/wiki/Tokenism *host*