sexualupplysare och bokälskare

Extraordinärt av en kvinna att använda sin hjärna.

Publicerad 2014-05-05 16:36:00 i feminism, genus osv.,

Bletchley Circle har kommit med en andra säsong och SVT presenterar denna serie som "kriminaldrama om fyra kvinnor med extraordinära kunskaper". Ganska märklig beskrivning med tanke på att det finns inget direkt extraordinärt med dessa kvinnor. 
 
Eller när jag läser extra extraordinära kunskaper tänker jag att personen kan över 10 språk som Gunvald Larsson. Alternativt ta sig igenom ett utrymme lika stort som ett a4, som en i Arkiv X säsong 1 kan. Eller någon av de egenskaper som karaktärerna i Heroes har. Som att kunna flyga, bli osynlig, genomföra tidsresor, självläka, vara extremt starka eller kan se in i framtiden. 
 
Det dessa kvinnor kan är att lösa brott. Dom var alla med och arbetade undercover under kriget och hade som uppgift att lösa chiffer och avkoda militärernas brev och kontakter mellan England-Tyskland. Eftersom kvinnor inte fick arbeta med direkt vad som helst under denna tid, jobbade denna lilla grupp under hemligt namn och det var ytterst få som visste vad dom egentligen gjorde. - Sen tog kriget slut. Kvinnorna fortsätter att träffas och lyckas tillsammans att lösa brott. Dom räddar liv och löser brott - utan polisens hjälp. Genom att använda sina hjärnor och gemensamma kunskapsomfattningar lägger dom pussel, strategier och finner mördare osv. 
 
 
Så det är egentligen inget extraordinärt med deras kunskaper - förutom att dom använder sina hjärnor och arbetar tillsammans i ett team. Dom ser varandras egenskaper, tar till vara på deras olika kunskapsområden och arbetar mot ett gemensamt mål. Jag kan inte förstå vad det extraordinära är med det? Det är ingen som flyger, går genom väggar, läser människors hjärnor eller ser in i framtiden - dom tänker strategiskt och logiskt. 
 
Så SVT, kul att ni visar fortsättningen på en riktigt bra serie, tack för det. Men kamma till er gällande era beskrivningar. Dom klingar medeltida tankespår. 
 
 
#blogg100, dag 62

Kommentarer

Postat av: Maria

Publicerad 2014-05-06 02:44:01

Håller med dig helt! En väldigt bra serie!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Caro Wikbro Carlén

jag arbetar som sexualupplysare och har huvudfokus hivprevention och säkrare sex. förutom det gillar jag att läsa, feminism, hångla med min donna, mina queens, New York, att äta, vettiga serier, genus, att resa och att diskutera. och det är ungefär det jag bloggar om.

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela