I'm free and I love to be free

 
Bara två dagar kvar till EU-valet och vad passar bättre än lite feministisk pepp? Jag hörde denna låt inför internationella kvinnodagen för några år sen. Det var ett klipp som inleddes med att Lesley Gore pratar om hur mycket som fortfarande behövs göras, fastän det var över 40 år sen den spelades in... Sen följer en musikvideo med kvinns i alla åldrar som mimar till låten. Som jag bölade. Och i videon när Gore sjunger "boys", är det en ung kvinna som vänder på handen och det står GIRLS. Min första tanke var "aha, en flata!". 
- visade sig sen att det var Lena Dunham som gjorde reklam för sin nya serie... 
 
Oavsett om du gillar låten eller ej - glöm för fan inte att rösta! Det går att rösta på i princip alla bibliotek, på söndag har skolor och lokaler över hela landet portarna öppna - och det är så jävla viktigt att en röstar. Vi har rasistiska, nazistiska och fascistiska partier över hela Europa som vill få mer makt - utblivna röster = dom får mer makt. Om du inte röstar bidrar du aktivt till en fascistisk, nazistisk och rasistisk ledning. Känns det gött i magen eller?
 
 Jag orkar inte med argument som "Jag hinner inte", "Jag fattar inte", "Jag orkar inte", "Jag vet inte vad jag ska rösta på", eller "Pallar inte". Fan. Folk som passerat 18 borde ha vett nog att kunna forma sig en uppfattning om vilket samhälle en vill leva i? Jag kan inte låta bli att bli generad när vuxna individer inte har koll på sånt? Skaffa dig en uppfattning och kamma till dig. 
 
 
Här följer en enkel instruktion:
1. Gör valfri valkompass. Gör flera och ta det parti du får flest gånger!
2. Gå till en lokal. Ta ett kuvert. Ta en valsedel. Lägg valsedeln i kuvertet. 
3. Gå fram till disken - har du tappat röstkortet? Dom gör ett nytt på studs. Du behöver bara ha med giltigt leg.
4. Lämna in - klart!