ni måste finnas!

Alla som såg Full Patte i går  - räck upp en hand! Efter en dålig pluggdag, avslutade jag med att se andra avsnittet. Och det är genialiskt. Bianca och Tiffany Kronlöf är genialiska. 
 
När jag ser deras program tänds det något i bröstet på mig, förutom att det är sjukt rolig humor som får mig att skratta högt, så är det något mer. Pepp? Styrka? Systerskap? Fight The Power? Ett knytnäveslag mot pojkduos?
- förmodligen allt detta. Melinda Reyes Hiltunen skrev en fantastisk krönika, om varför Full Patte behövs. 
 
 
Förutom att jag är så förbannat trött på pojkduos som existerar i varierande former på alla kanaler, tidningar, poddar och andra medier - levererar Bianca och Tiffany en verklighet som kan tolkas som extrem, provocerande, verklighetsfrånvänd eller överdriven. Och till viss del kanske det är så. Fast scenerna när Snubben dyrkar en vit pojkduo är knappast överdrivet. Eller när Bianca raggar på krogen - byt kön och det blir knappast överdrivet längre. 
 
Jag var övertygad redan efter första programmet och är om möjligt ännu mer övertygad - Bianca och Tiffany behövs. Samtidigt som jag ser ett bra humorprogram, ser jag även undervisningsmaterial. Perfekt för att diskutera könsroller, kassa sterotyper, kvinnligt och manligt socialt utrymme osv. 
 
 
Videon nedan är genialisk och ett bra exempel på hur det kan se ut när en kastar om rollerna. Det sker ju inte särskilt ofta att tjejerna är påklädda medan män ålar omkring i underkläder och leverar "sexig dans". Fast vi dagligen matas med det omvända. Men skillnaden är då att en naken kvinnokropp kan sälja allt från cyklar, fonder, dagcremé till underkläder och garderober. 
 
 
#blogg100, dag 59