om sanningen ska fram

... gällande det här med uppsatser. Det är ju ett jävla äventyr. Ena sekunden känner jag mig oövervinnerlig och hittar skatt efter skatt. Framstegen bockas av och bröstkorgen dunkar av stolthet. För att i nästa sekund titta i kalendern och se att det är mindre än en månad kvar och det känns som att jag inte kommit någonstans. För att sen börja räkna på hur många timmar det egentligen är kvar och inser att jag nog kan komma att få ihop det på de resterande timmerna. För att sen plocka bort timmar då jag är i Karlstad, timmar då jag måste sova, timmar då jag ska yoga och timmar då jag ska hångla med min tjej. Och hamnar då på timmar som är en bit över arbetsveckan men ändå inte så pass många timmar att jag sabbar dygnsrytmen. Och så växlar det om och om igen. För vissa bitar är inte så jävla spännande att skriva om, som metod. Medan analysen, intervjuerna och den kunskapen får det att pirra i kroppen - för det är så bra. Och så höjs pulsen pga pepp. Som övergår till stress och prestationsångest och så går det runt och runt. 
 
Men, den fasta tanken jag försöker återkomma till är: det är bara en uppsats. Det gäller inte liv och död. Det är inte mitt livsverk. Det är en uppsats på trettio sidor om hatbrott mot transpersoner. Den får inte ta för mycket plats i mitt liv och psyke. 
 
 
Så här kommer istället en lista på saker jag brukar göra när jag får spunk på plugget och måste göra något annat för en liten stund:
 
- se ett avsnitt av en serie. SVT Flow har flera korta serier som Full Patte, Flator och Vikingshill. Avsnitten är 10-15 min och perfekt avkoppling
- gå en snabb promenad. Lyssna på en podd och flytta fokus från begrepp, metod, analyser och vetenskapsteorier
- ha snacks. Jag bakade dagen till ära scones och kommer ha något att äta fram till läggdags. Under riktiga köttdagar är det alltid värt med en snyggare lunch än tex snabbnudlar. 
- dra ett blogg-varv. Sätt en kvarts paus och bara slö-läs bloggar som handlar om mat, skor, kattungar, osv. 
- onanera. Vem kan tänka på plugg när en onanerar? Perfekt paus-underhållning samtidigt som kroppen, hjärtat och hjärnan mår bra av att få njuta. 
- boka in tid då plugget ska vara bannlyst. Exempelvis middag med annat sällskap än datorn, bebismys, nöjesläsning, tv-spel, vinkväll - ja, vad det nu kan vara som får en att bara vara och njuta. 
- lyssna på dålig musik. Jag har denna på repeat under dagens pauser. Och den blir ju nästan bra om en lyssnar på den tillräckligt många gånger. 
 
 
#blogg100, dag 58
#1 - Fridah

Alltså jag har alltid tyckt att melodin till Om Sanningen Ska Fram är ett mästerverk slösat på en kass text. Med samma melodi som under verserna låten igen (alltså utan det värsta eurodiscosoundet som kommer in under refrängen) skulle den ju vara SÅ HIMLA BRA till en låt av typ Agnes eller någon!